آشپزی و معرفی غذاعمومی

کدام پنیر بهترین و خوشمزه ترین پنیر دنیاست؟

 

بهترین پنیر دنیا کدام است؟ پنیر یکی از پرطرفدارترین و پرمصرف‌ترین محصولات لبنی دنیا است. در کشور ما چهار پنیر تبریز، پنیر لیقوان، پنیر سفید و پنیر پیتزا کاملاً شناخته‌شده هستند.

اما تنوع پنیر در ظاهر، طعم، رنگ و همچنین روش فراوری، به‌قدری زیاد است که شاید باورتان هم نشود.اینجاست که سوال کدام پنیر بهتر است؟خوشمزه ترین پنیر کدام اشت؟ مطرح میشود.

 پنیر تنها برای وعده صبحانه نیست و انواع غذاهای خوشمزه توسط این لبنیات پرطرفدار درست می‌شود. کشورهای یونان، فرانسه و ایسلند در تولید و استفاده پنیر مقام اول تا سوم را داشته و پنیر پیتزا بیشترین استفاده را در سراسر جهان دارد.

در ادامه این مقاله از مجله آرادل بهترین پنیر ایرانی و خارجی را همراه با توضیحات به شما معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید…

معرفی ۱۵ پنیر برتر دنیا

۱-پنیر لیقوان (بهترین پنیر ایران)

این پنیر مشهورترین و خوشمزه‌ترین پنیر ایرانی است که از شیر گوسفند و بز تهیه‌شده و رنگی سفید روشن دارد. این پنیر سوراخ‌های با تعداد به نسبت کم اما بزرگ داشته و چرب و ترد است.

پنیر لیقوان اصل با گیاهان کم یاب دامنه کوه سهند فراوری‌شده و طعم بسیار خاص و دل‌چسبی دارد. مواد استفاده آن در صبحانه و عصرانه، همراه با گردو یا سبزی‌خوردن و اغلب با نان سنگک تنوری است.

 

نکته: رنگ پنیر لیقوان به دلیل استفاده از شیر گوسفند و بز کاملاً سفیدرنگ است. اگر رنگ پنیر به زردی بزند، از شیر گاو تهیه‌شده و پنیر لیقوان اصل نیست.

۲-پنیر خامه‌ای (فیلادلفیا)

زمانی که این پنیر را برای اولین بار می‌بینید ازنظر ظاهر با خامه هیچ تفاوتی نداشته و بافتی کاملاً نرم و روان دارد. این پنیر طعمی بین خامه و پنیر داشته و چربی آن از پنیرهای عادی بیشتر است. برای بهتر کردن طعم این پنیر از ترکیبات انواع سبزی‌ها استفاده‌شده و بیشترین استفاده آن در وعده صبحانه است.

اما در بعضی موارد در کیک‌ها و دسرها هم استفاده می‌شود. این پنیر باید برای اشخاصی که از چربی بالا رنج مبیزند بااحتیاط مصرف شود.

 

۳-پنیر گردویی

این پنیر همان پنیر سفید همراه با تکه‌های گردو مخلوط در آن است. استفاده گردو هم پنیر را خوشمزه‌تر کرده و هم یک دلیل علمی بسیار مهم دارد. پنیر کلسیم بسیار بالایی داشته و برای آن‌که این کلسیم قابلیت جذب شدن در بدن را داشته باشد، نیاز به مکمل فسفر دارد.

اضافه کردن گردو در پنیر باعث می‌شود بدن به‌جای استفاده فسفر مغز، از فسفر گردو برای جذب کردن کلسیم استفاده کند. درنتیجه باعث افزایش کارایی مغز شده و همچنین از سفید شدن نوهای سر هم جلوگیری می‌کند. استفاده پنیر گردویی همراه با نان سنگک، یک وعده غذایی کامل است.

 

نکته: بهترین زمان استفاده پنیر در وعده غذایی شام و همراه با گردو است که هم باعث جذب کلسیم بهتر در زمان خواب شده و هم بعد از بیداری کارایی مغز را بالا می‌برد.

۴-پنیرِ زیره:

طبع پنیر سرد است و با زیرِ که طبع آن گرم و خشک است مکمل بسیار خوبی می‌شود. زیره با انواع پنیرهای موجود در بازار مخلوط شده و با هر یک طعم متفاوت و جالبی به دست میاید.

 

۵- پنیر گودا (خوشمزه ترین پنیر هلندی)

خاستگاه این پنیر شهری به نام گودا در کشور هلند است. این پنیر یک مدل از پنیر پیتزا است که در حالت عادی بافتی نیمه سخت داشته و بیشتر به‌صورت ورقه در بازار موجود است. این پنیر در زمان قرار گرفتن در معرض حرارت به‌سرعت آب و کش‌دار می‌شود که برای انواع املت، پیتزا و لازانیا مناسب است.

 

بیشتر بخوانید : غذای سالم و ارگانیک با پنیر خانگی : طرز تهیه پنیر در خانه

۶-پنیر موزارلا (موتزارلا):

خاستگاه این پنیر کشور ایتالیا و همان پنیر پیتزای مشهور است که در هر فروشگاه و فست فودی یافت می‌شود. پنیر اصلی پیتزا از شیر گاومیش به عمل میاید که بسیار پرچرب است. اما در کشور ما از شیر گاو برای تولید این پنیر استفاده می‌شود. اغلب به‌صورت ورقه‌ای در بازار وجود داشته و بافتی نرم و لاستیکی دارد. برای هر غذایی که می‌توان در آن پنیر پیتزا ریخت (املت، لازانیا، پیتزا…..) مناسب است.

 

۷-پنیر بلوچیز:

شاید این پنیر به هر ذائقه‌ای سازگار نباشد. روش فراوری عجیب و طعم خاص و تندوتیزی دارد. این پنیر با سالاد سیب و با ترکیبات گردو و بادام طعم جدید و خوبی هم دارد. اما به‌تنهایی استفاده نمی‌شود. داخل رنگ سفید پنیر بلوچیز رگه‌های سبز و آبی کپک خوراکی دیده می‌شود که در زمان تهیه این پنیر به آن تزریق می‌شود.

این کپک خاصیت دارویی داشته و برای تقویت معده و دستگاه گوارش بسیار مفید است. قبل از استفاده این پنیر حتماً روش استفاده از آن را بیاموزید تا باعث دل‌زدگی شما نشود.

 

۸-پنیر بوترکیزه (بهترین پنیر ایتالیایی)

بوتر کیزه یک پنیر ایتالیایی بوده و رنگ بسیار زیبای دارد (زرد طلایی). این پنیر طعم متفاوتی داشته که بیشتر به طعم کره نزدیک است. بوترکیزه پنیر بسیار محبوبی هم هست و هر ذائقه‌ای طعم این پنیر را می‌پسندد. البته چربی بسیار بالایی داشته و مصرف زیاد آن باعث اضافه‌وزن می‌شود.

اغلب این پنیر را به‌صورت رنده شده بر روی سالاد و غذاهای داخل فر می‌ریزند که جلوه زیبا و طعم بسیار خوبی دارد.

 

۹-پنیر تست(خوشمزه ترین پنیر با نان تست)

این پنیر راحت‌تر از پنیرهای دیگر آب می‌شود و بیشتر در وعده صبحانه و همراه با نان تست استفاده می‌شود. یک یا دو ورق از این پنیر را همراه با نان در داخل دستگاه تستر قرار می‌دهند. دمای تستر باعث آب شدن پنیر و به هم چسبیدن نان‌ها می‌شود.

۱۰-پنیر کمِمبِرت (بهترین پنیر فرانسوی)

این پنیر فرانسوی بافت نرمی داشته و در دمای عادی شروع به ذوب شدن می‌کند. این نوع پنیر در وعده صبحانه، ساندویچ و تهیه کیک استفاده می‌شود.

 

۱۱-پنیر پارمسان (پارمزان)

نام این پنیر نشان از ایتالیایی بودن آن دارد این پنیر اغلب به شکل پودری در بازار وجود دارد . پنیر پارمسان دوام بالایی دارد و به‌راحتی فاسد نمی‌شود. این پنیر بسیار زودهضم بوده و ازاین‌رو برای افراد با سنین بالا و کودکان مناسب است.

البته یکی از گران‌ترین پنیرهایی ایتالیایی هم به شمار می‌رود. پنیر پارمزان به دو شکل ورقه‌ای و پودری در بازار وجود داشته و در تهیه انواع پیتزا و لازانیا همچنین انواع ماکارونی ، اسپاگتی و پاستا و در بعضی موارد در سس‌ها استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید : آیا واقعا پنیر برای عملکرد مغز، ضرر دارد؟ : عوارض مصرف پنیر در صبحانه و فواید آن در شب

 

۱۲- خرید پنیر فتا(خوشمزه ترین پنیر یونانی)

این پنیر یونانی در میان مردم ایران بسیار طرفدار داشته و به پنیرسفید یا گچی هم مشهور است. پنیر فتا به دو شکل خامه‌ای و ترد و شکننده در بازار وجود دارد که نمونه ترد آن با قرار دادن در آب‌نمک یا آب‌پنیر بیشتر از ۱۰۰ روز سالم باقی مِهم‌اند. استفاده این پنیر در صبحانه. نیمرو، انواع ساندویچ و غذاهای سرد مرسوم است.

 

۱۳- پنیر چدار (بهترین پنیر انگلیسی)

این پنیر متعلق به کشور انگلستان است. رنگ این پنیر نارنجی و طعم آن شیرین است. پنیر چدار نیمه سفت و تقریباً ترد و شکننده است و ارزش غذایی بسیار بالای هم دارد. طعم شیرین پنیر چدار به دلیل نمک بسیار کم آن است. از رو برای اشخاص با فشارخون بالا مناسب بوده و بیشتر در صبحانه و انواع خوراک‌ها استفاده می‌شود.

 

۱۴- پنیر هالومی(بهترین پنیر قبرسی)

این پنیر تنها پنیر لیست ماست که متعلق به کشور قبرس است. پنیر هالومی خصوصیاتی دارد که در هیچ پنیر دیگری یافت نمی‌شود. ارزش غذایی این پنیر فوق‌العاده بالاست و دمای ذوب بالایی هم دارد به‌طوری‌که به‌راحتی کباب شده و طعم دلپذیری هم دارد.

در فراوری این پنیر از هیچ ماده افزودنی یا مایع پنیر استفاده نمی‌شود. مواد استفاده این پنیر در صبحانه و به‌صورت کبابی و سالادی در عصرانه است.

 

۱۵- پنیر اسرم (خوشمزه ترین پنیر کشور دانمارک)

خاستگاه این پنیر کشور دانمارک است. ارزش غذایی و چربی بسیار بالایی داشته و رنگ آن زرد و ذاتی روغنی دارد. موارد استفاده این پنیر در صبحانه و انواع ساندویچ گرم و سرد است.

 

و در پایان…

تعیین بهترین پنیر یک موضوع سلیقه و ترجیح شخصی است. دنیای پنیر طیف وسیعی از طعم‌ها، بافت‌ها و رایحه‌ها را ارائه می‌دهد که به کام‌های مختلف پاسخ می‌دهد. چه یک پنیر خامه ای و ملایم را ترجیح دهید یا یک نوع پنیر تیز و تند، یک پنیر برای رفع هوس شما وجود دارد.

کاوش در انواع مختلف پنیر و آزمایش با آنها می تواند به تجربه های آشپزی لذت بخشی منجر شود. در نهایت، بهترین پنیر پنیری است که برای شما شادی به ارمغان می آورد و تجارب غذاخوری شما را لذت بخش میکند.

سوالات متداول در مورد بهترین پنیر:

برای انتخاب بهترین پنیر چه فاکتورهایی را باید در نظر بگیرم؟

هنگام انتخاب بهترین پنیر، عواملی مانند ترجیحات طعمی، مناسبت (مثلاً آشپزی، میان وعده، یا سرگرمی)، مشخصات طعم مورد نظر (ملایم، قوی، خامه ای و غیره) و هر گونه محدودیت غذایی که ممکن است داشته باشید را در نظر بگیرید.

کدام کشور به تولید بهترین پنیر معروف است؟

بسیاری از کشورها سنت غنی پنیرسازی دارند و به سختی می توان یک کشور را به عنوان تولید کننده بهترین پنیر مشخص کرد. با این حال، فرانسه، ایتالیا، سوئیس، اسپانیا و هلند به خاطر پنیرهای استثنایی خود مشهور هستند.

کدام پنیر محبوب ترین است ؟

انواع مختلفی از پنیرهای محبوب در سراسر جهان وجود دارد. برخی از نمونه ها عبارتند از چدار، بری، موزارلا، گودا، پارمزان، گورگونزولا و فتا. هر نوع دارای ویژگی های منحصر به فرد و کاربردهای آشپزی خاص خود هستند.

آیا پنیر می تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد؟

پنیر در صورت مصرف متعادل می تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد. منبع خوبی از پروتئین، کلسیم و سایر مواد مغذی ضروری است. با این حال، برخی از انواع پنیر دارای چربی و سدیم بیشتری هستند، بنابراین مهم است که اندازه وعده ها را در نظر بگیرید و استفاده آن را با سایر غذاهای مغذی متعادل کنید.

پنیر را چگونه باید نگهداری کرد تا تازگی خود را حفظ کند؟

بیشتر پنیرها باید در یخچال نگهداری شوند و در کاغذ مومی یا کاغذ پنیری پیچیده شوند تا از از بین رفتن رطوبت و جذب طعم های ناخواسته جلوگیری شود. پنیرهای سخت را می توان تا چند ماه نگهداری کرد، در حالی که انواع نرم تر بهتر است ظرف چند هفته مصرف شوند.

 

گردآوری توسط مجله آرادل
تنظیم و نگارش : مدیر
کدام پنیر بهترین و خوشمزه ترین پنیر دنیاست؟
منبع

شاید بپسندید

دکمه بازگشت به بالا